Biografie Irene
Start

 

Biografie Irene Moors  

 

 

Irene werd geboren op 18 juni 1967 in Alkmaar. Na de Havo, een opleiding tot medisch secretaresse (Schoevers?) en het diploma NIMA-A belandde zij op de marketingafdeling van het weekblad Donald Duck. Hier werd Irene 'ontdekt' door de NCRV, ze mocht "Dit is Disney" presenteren.

In 1989 verhuisde Irene naar RTL, en er moest keihard gewerkt worden aan het jeugdprogramma "Telekids". Bij het begin van RTL (toen nog Véronique) vulde Irene wekelijks meer zendtijd dan een-omroep! ze begon bij RTL als omroepster .

in 1993 ging ze Telekids doen met Carlo Boszhard, vooral het onderdeel "Pittige Tijden" (een persiflage op GTST) was razend populair. Telekids is gestopt, er is nog wel een speelfilm gemaakt. Carlo en Irene hebben ook nog samen de spelshow Hitbingo gepresenteerd


Irene is in 2001 getrouwd met cameraman Barry Kroon. Ze hebben 2 kinderen: dochter Rosalie, en zoon Tijn (geboren op 26  juni 2002) op .De zelfde dag dat Carlo Boszhard jarig is.

Ook heeft Irene verschillende prijzen gewonen. Zoals de Kindermagriet prijs met Telekids. en Irene is in 2002 bekroond als beste presentatrice van 2002.

  Irene  heeft kort Reclame gemaakt voor het wasmiddel Robijn en ze  is ze ambassadeur van het Rode Kruis en de Bart Foundation en was ook te zien in de reclame voor de nieuwe Mora.

In Het verleden heeft Irene Verschillende shows gepresenteerd o.a met haar vriendjes 'De smurfen'

Nu kunnen we Irene elke zondag bewonderen in Life & cooking

In december 2005 was Irene te zien in het  RTL4 programma 'Er is zoveel meer' samen met medium  Robert van den Broeke.

 

 Irene is  sinds 2005  eigen ondernemer van haar eigen productiebedrijf House of Television. Die zich o.a richten op programma's  over koken  en tuinieren.

Irene was in de kerstvakantie en voorjaarsvakantie van 2005 te zien in de theatershow Iedereen maakt muziek in sesamstraat. Deze show was te zien ter gelegenheid van het 30jarigjubileum van dit bekende kinderprogramma. Irene speelde  de rol van muzieklerares Jenny afwisselend met Antje Monterio.

Irene speelt vanaf  december 2007 in de bioscoopfilm 'K3 en de kattenprins' Irene zal de rol van een kokkin  spelen in het Kattenpaleis.  


                  Programma's waar we Irene van kennen:

* Dit is Disney

* Telekids (samen met Carlo)

* Wie is wie (als vast panellid)

* Hitbingo (samen met Carlo)

* Ronald Mc Donald Comedy Awards

* Weekendtips

* Reis en Recreatie magazine

* Eigen huis & tuin

* Het beste van 4

* De firma list & bedrog

* Life & Cooking (samen met Carlo)

* De Bachelor

* De Carlo & Irene Show (samen met Carlo)

* Waar een wil is

* Er is zoveel meer

* Doe een wens ( samen met Wendy van Dijk)

* Jong Geleerd ( samen met Carlo Boszhard)