Musical - Beauty and the beast

 Carlo Boszhard heeft begin januari 2005 audities gedaan voor zijn droomrol van Lumière, de kandelaar uit de musical Beauty and the Beast. Eind januari was al bekend dat Carlo deze rol ook mocht gaan spelen. Op 2 oktober 2005 is deze musical in première gegaan in Carré in Amsterdam.  Life & cooking was hier live bij aanwezig en bracht uitgebreid verslag van de première. Irene presenteerde Life & cooking toen voor een keer alleen. De try outs van deze  disney musical waren in september 2005. Het was een reizende musical, dus was in verschillende plaatsen in Nederland te bewonderen. Naast Carlo waren er nog meer bekende musicalsterren te zien in deze show.  Waaronder Chantal Janzen in de rol van Belle en Stanley Burleson als het Beest, Mariska van Kolck zal in de rol stappen van Mevrouw Pot, Ben Cramer speelde Maurice, de vader van Belle en René van Kooten vertolkte de rol van Gaston. Voor de rollen werden prachtige  pakken gebruikt, die zijn gemaakt in Londen. Ook was er een live orkest bij de show aanwezig.    Helaas  was op 13 januari 2007, na 16 maanden definitief de laatste show van Beauty and the beast te zien. Carlo heeft maarliefst 300 keer de rol van  Lumière vertolkt.
 

Weetjes:
Beauty and the Beast is een sprookje. Een betoverend liefdesavontuur vol romantiek, indrukwekkende decors, schitterende kostuums en prachtige muziek. Een avontuurlijke zoektocht naar de echte liefde, waarin uiterlijk geen rol speelt.
Het is de eerste keer dat Joop van den Ende Theaterproducties een reizende voorstelling maakt van een Disney-musical.
De Amerikaanse regisseur Glenn Casale baseert zich voor de Nederlandse voorstelling van Beauty and the Beast op de originele verhaal uit de 18e eeuw en niet op de cartoon versie. Door de verschillende lagen in het verhaal te laten zien, wordt het een voorstelling die geschikt is voor jong en oud.


bron foto's en aanvullende informatie: officiële Beauty and the beast site.