Les Misérables

Carlo deed in maart 2007 auditie  bij Marianne van Wijnkoop  voor de rol van  Thénardier, een rol die Paul de Leeuw  17 jaar geleden heeft vertolkt. Carlo heeft samen met Frans van Deursen in de laatste voorronde gezeten voor de rol van  Thénardier, uiteindelijk is Carlo dus gekozen voor deze rol. In een uitzending van Life & cooking werd Carlo geheel onverwachts verrast met het goede nieuws. Carlo was natuurlijk superblij met het goede nieuws dat hij  was  uitgekozen voor deze rol en  deed hem veel.


Les Misérables is  een productie van Cameron Mackintosh en was in 1991 voor het eerst in ons land te zien, en is de theatergeschiedenis ingegaan als een musical die bij aanvang nog geen sterbezetting kende. De Nederlandse versie van de hitproductie betekende  het begin van een schitterende carrière van musicalsterren als Pia Douwes, Joke de Kruijf, Henk Poort en Vera Mann. Voor de productie die in 2008 in première gaat, maakt een nieuwe cast bestaande uit o.a. Jamai Loman, Carlo Boszhard, Nurlaila Karim en Céline Purcell zijn opwachting.

Het Verhaal
Voor veel Nederlanders ontstond hun liefde voor musicals begin jaren negentig met Les Misérables. De musical gebaseerd op de wereldberoemde roman van Victor Hugo, is vanaf april 2008 voor een beperkte periode als een nieuwe Nederlandstalige versie van het origineel te zien in Nederland. Niet alleen om een nieuwe generatie musicalliefhebbers de gelegenheid te geven kennis te maken met deze klassieker, maar ook voor iedereen die het ronduit monumentale Les Misérables opnieuw wil beleven.
De musical vertelt het verhaal van Jean Valjean, een man die negentien jaar in een strafkamp heeft gezeten voor het stelen van een brood. Na zijn vrijlating schopt hij het tot fabriekseigenaar en burgemeester. Het dramatische verhaal beleeft een climax tegen de achtergrond van de Parijse studentenopstand van 1832.

De musical Les Misérables  speelt al vanaf 17 april 2008  in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.


bron aanvullende informatie: www.musical.nl

Ga terug naar beginpagina musical