Van begin tot eind
Start Omhoog

 

Het hele verhaal - hoe Telekids begon en einigde

Welkom,  hier vind je het hele verhaal hoe Telekids begon en eindigde.

Veel plezier!

Hoe Telekids begon:

Telekids was het kinderprogramma van de Nederlandse Televisie. Het Trok elke dag erg veel kijkers en werd steeds populairder.  bij zowel jong en oud! het werd uitgezonden op RTL4.

 

In de begin Jaren van Telekids presenteerde Irene Moors het programma alleen en waren er voornamelijk tekenfilms te zien ook kwam er elke uitzending een kind in de uitzending die een dier na mocht doen. Dit razend populaire kinderprogramma werd toen opgenomen in een hele kleine studio waar ook het RTL nieuws werd uitgezonden. Ook de leader was heel anders.

 

Een paar jaar later werd Telekids iets anders Irene ging meer dingen op locatie doen zoals sporten leren van kinderen .

 

Enkele sporten die Irene leren waren:

 

  • zwemmen
  • Judo

                               

 

Maar het bleek toch nog niet echt leuk genoeg te zijn. Ze besloten alle tekenfilms uit Telekids te halen en er meer spanning en hilariteit in te brengen. Door bijvoorbeeld de Move race dat Carlo altijd presenteerde sinds die tijd werd Telekids ook echt een programma voor jong en oud! en kreeg Telekids er een presentator bij Carlo Boszhard. Vanaf toen werd het leuke kinderprogramma helemaal vernieuwd  met nieuwe spellen, Ook kreeg Telekids een eigen persiflage op de razend populaire soap GTST. waarin niet alleen elke aflevering Carlo & Irene zelf in meespeelde maar ook de vraag-maar -raak-gast van die uitzending . Waar de kinderen uit het publiek wat elke uitzending twee scholen waren vragen aan mochten stellen. het was altijd erg gezellig als er iemand te gast was in Telekids. Verder waren er in de show ook verschillende spellen te spelen en items waar verschillende kinderen die in het plubliek zaten aan mee konden doen. zoals: de Lipstick show, move race , hier vind je  ook informatie over in deze rubriek door boven in het menu te klikken. Na tien jaar stopte helaas het succesvolle kinderprogramma met Carlo & Irene.  ze namen afscheid van hun Telekids fans met een extra lange Live show. Waarin veel hoogtepunten te zien waren in deze laatste speciale afscheid show waren alle spelen en items die in Telekids waren en gespeeld werden voor de allerlaatste keer gespeeld met dit keer niet de kinderen als kandidaat maar Carlo & Irene zelf. de spellen werden gepresenteerd door andere RTL4 presentatoren.  ook   werden Carlo & Irene in deze laatste uitzending regelmatig verast met gasten en leuke cadeaus en andere dingen. Carlo en Irene namen met verdriet en tranen in hun ogen afscheid van hun vele   Telekids fans!  

 

 Daarna heeft Peter Jan Rens het overgenomen in een nieuw jasje! met de Meneer kaktus show  maar dit was geen succes en werd na een paar uitzendingen weer van de buis gehaald.

Programma Telekids keert terug zonder Carlo & Irene en in compleet andere opzet

In 2010 keert het programma terug onder de naam RTL Telekids en zonder het duo Carlo & Irene. Daarnaast heeft het vernieuwde programma een geheel andere opzet en is voortaan te zien op RTL8.  De doelgroep van het programma is ook veel jonger dan dat het destijds was met Carlo & Irene.  3 tot en met 8 jarigen. Tevens heeft het programma een nieuw logo dat veel weg heeft van het vroegere logo. Deze kun je hierboven bekijken.

Bron:www.tienfan.nl